skip to Main Content

PROJECT

Landgoed Ullerberg

< terug naar home

Bedrijfsadvies

Opdrachtgever: Landgoed Ullerberg in Leuvenum

Het landschap rond Ermelo dateert uit de ijstijden, zanderige grond vermengd met stenen vormden de Gelderse Vallei nadat de gletsjers de grond aan de zijkanten omhoog stuwden en zo heuvels vormden. In die tijd ontstonden de Paalberg en de Ullerberg en het Tonnenberg-Drieseberg massief. Op de Ullerberg zijn enkele mammoettanden uit deze tijd gevonden.

De grond van het landgoed maakte oorspronkelijk deel uit van het landgoed van de familie Sandberg. Het omvat ongeveer 250 hectare met vooral arme zandgrond met bos en heide. Het werd in het begin van de 20e eeuw gekocht door de heer Peereboom die er in 1911 een jachthuis liet bouwen.

In 1920 werd het landgoed overgenomen door Dr. ir. François Gerard Waller (1860-1935), toen president-directeur van de Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft, als zomerhuis.
Het onderhoud van het landgoed werd vanaf de jaren dertig gefinancierd door zand te laten afgraven. Er ontstond een diepe kuil, die in 1978 vuilstortplaats werd. Eind 2006 werd deze gesloten. Op de nu afgewerkte vuilstortplaats zal mogelijk binnenkort een natuurgolfbaan komen. Frank Pont, die gespecialiseerd is in klassieke banen, heeft hiervoor een ontwerp gemaakt. De nieuwe baan wordt een moderne 9 holesbaan en de aanleg is onderdeel van een plan voor natuurontwikkeling waarbij het Cyriasische veld wordt verbonden met de Ermelose heide.

Het landgoed is familie eigendom en wordt beheerd door 141 eigenaren.

De opdracht

Meerjarige opdracht in de vorm van exploitatie golfbaan en huizen op landgoed Ullerberg aan de zakelijke markt.

Exploitatie tot stand brengen door actieve deelname in het bestuur van Landgoed Ullerberg en inbreng van kennis & kunde op gebied van bedrijfsadvies, marketing en communicatie.

Het resultaat

Jaarlijkse omzet gegenereerd van >35k door verhuur golfbaan en huizen. Omzet is gaan groeien nadat er verschillende marketing,- communicatie activiteiten en lokale samenwerkingen tot stand waren gebracht.

Marketing volledig geïnitieerd en uitgevoerd: website, folders, visitekaartjes en social media (linkedIn en twitter).

Focus op exploitatie van zakelijke evenementen (relatie,- personeelsdagen, vergaderingen, 24-uur heisessies, golfers, nationale en internationale golf toernooien etc.)

Doel gericht netwerken, relaties beheren en nieuwe markten verkennen.

Referentie

Suzanne is the best at connecting people.
Efficiency and trustworthiness are the words.

Elbert de Josselin de Jong – Voorzitter Landgoed Ullerberg

Contact

Kuster Management, Suzanne Kuster is sterk in concept denken, projectmanagement, bedrijfsadvies, verandertrajecten, relatiebeheer en 1:1 sessies die open, eerlijk en direct zijn.

Heeft u iemand nodig die met u in een door u te bepalen tempo, met u door het bedrijf gaat, een samenwerking start met u, met u een uitvoerend plan maakt en samen een voor u gewenst resultaat gaan bereiken? Neem dan contact met mij op. Wij gaan dan op een eerlijke, open en directe wijze aan de slag!

Dagdelen van minimaal 2 uur. ’s Avonds is geen probleem, mits het tijdig gepland wordt. Uurtarief is nader overeen te komen.

Back To Top